Werken met de Ankh

Werken met de Ankh

De Ankh, het levenskruis of het Ankh kruis is één van de bekendste oude Egyptische symbolen en komt veelvuldig voor in afbeeldingen uit de Egyptische mythologie. De oorspronkelijke betekenis en kennis zijn na de val van het Egyptische rijk verdwenen. Bekend is dat de Ankh symbool staat voor levenskracht, de eeuwigheid en voor vruchtbaarheid. Hij wordt ook wel de sleutel van het leven genoemd. Van de Ankh gaat een enorme oerkracht uit

Al in oude beschavingen werd veelvuldig met de tweebenige Ankh gewerkt en de werking hangt voor een groot deel af van de ontwikkeling van de persoon die het instrument gebruikt. Voor mij als therapeut is de Ankh een verlengstuk van mijzelf. Het is een zeer persoonlijk en krachtig instrument dat resoneert op mijn trillingen.

Met benen van de Ankh kan ik gericht energie geven aan die delen van het lichaam, chakra’s, organen en meridiaan punten die laag in de energie zitten. Met de lus van de Ankh kan ik mensen en dieren energetisch reinigen en worden belastende energieën en blokkades uit het lichaam verwijderd. Blokkades in de vorm van trauma’s, belastende situaties en erfelijke belastbaarheid kunnen voor terugkerende patronen in ons leven zorgen.

Het doel van de therapie met de Ankh is het herstellen van lichaam, geest en ziel bij onze dieren.

Het werken met de Ankh zet een proces in gang. Momenteel ben ik een Tervuerense Herder reu met de Ankh aan het behandelen. Na de eerste behandeling zag de eigenaar al veranderingen in zijn energieniveau en in zijn beweeglijkheid. Na de tweede behandeling waren, naast fysieke, ook veranderingen in het gedrag zichtbaar.

“Mijn hond van nu 8 jaar is 4 jaar geleden door 4 Staffords achternagezeten en gebeten; mentaal is hij hier nooit meer echt uit gekomen. Hij verstijfde fysiek steeds meer, trok zich steeds verder terug in zijn eigen bubbel en had geen energie meer. 3 Jaar geleden werd hypothyroïdie vastgesteld in een serieuze vorm. Traumaverwerking, fysiotherapie, Bachbloesem, etherische olie, Schüßler celzouten; we hebben diverse dingen geprobeerd. De hypothyroïdie is onder controle, maar er hoefde maar een vlieg vlak voor hem door te vliegen of hij verstijfde weer. Tot voor kort sliep hij de hele dag, binnen en buiten maar altijd op zijn zij, de neus op de grond of diep in het gras gestoken.

Na de eerste Ankh behandeling kreeg hij weer energie en vooral ook beweeglijkheid. Hij boog zijn polsen weer onder het lopen en rende zelfs hele stukken in een drafje aan mij voorbij.

De vacht wordt weer zachter, wordt minder stug.

De tweede behandeling volgde een week later in de ochtend en toen ik in de middag naar buiten liep, lag mijn superhond rechtop in het gras, keek om zich heen en was heel alert. Van een totaal uitgeputte hond die opgesloten zit in zijn eigen bubbel, verandert hij langzaam weer in een hond die aanwezig is. Contact met andere honden is weer mogelijk zonder dat hij oversprong gedrag vertoont, onder het wandelen loopt hij weer mee in plaats van achter mij aan te sjokken. Elke dag zie ik kleine stapjes vooruit, in plaats van de 1 stap vooruit en 3 stappen terug die ik de laatste jaren gezien heb.

Ik ben benieuwd wat de derde behandeling gaat brengen….”

Heb je vragen, stel ze gerust.

www.cruyden.nl