Voedingsadvies

Eten is voor dieren net zo belangrijk als voor mensen. In voeding zitten allerlei verschillende stoffen die zij nodig hebben om te groeien, gezond te worden of blijven en om energie te krijgen. Vandaar dat juiste voeding is belangrijk voor uw dier.  

Katten en honden zijn carnivoren (vleeseters) en hebben andere voeding nodig dan herbivoren (konijnen, paarden en koeien) of omnivoren (mensen) . De perfecte voeding voor honden en katten hangt af verschillende factoren zoals gezondheid, leeftijd en voorkeur eigenaar en dier. Voor een konijn is het belangrijk dat de dagelijkse voeding voor minstens 75% uit hooi bestaat. Paarden zijn regelmatige eters waar het dieet grotendeels uit ruwvoer (hooi) en gras bestaat. 

Elke nieuwe levensfase vereist een aanpassing van voeding. Een jong dier heeft een andere voedingsbehoefte dan ouder of een sportief dier. Voor een dier met bepaalde aandoeningen (overgewicht, artrose, allergie, slecht werkende nieren) is een breed scala aan speciaal voer beschikbaar.

Voeding is een complexe materie. Het huidige aanbod van voedingsproducten en de uiteenlopende meningen van diereigenaren, dierenartsen en therapeuten maakt het kiezen voor de juiste voeding steeds lastiger. Het belangrijkste is dat u altijd goed kijkt naar uw dier en dat u die voeding kiest die het beste bij hem past.

In samenspraak met de eigenaar en het dier kijk ik welke voeding passend is, de juiste voedingswaarden heeft en of er aanvullingen nodig zijn.

Voedingsadvies | Cruyd& - Natuurgeneeskundige praktijk voor dieren en mens