Fytotherapie

Fytotherapie betekent letterlijk plantengeneeskunde of kruidengeneeskunde en komt van het Griekse ‘fytos’ (plant) en ‘therapeia’ (behandeling). Het maakt dus gebruik van de heilzame stoffen uit planten en kruiden om ziekten te behandelen. Bij fytotherapie worden onveranderende geneeskrachtige planten of kruiden toegepast.

Heilzame kruiden en planten bevatten stoffen die niet alleen het herstel van ons lichaam stimuleren, maar ook een meer algehele, diepere werking hebben op onze gesteldheid. Sommige planten bevatten van nature giftige stoffen. Omdat de fytotherapie uit gaat van het principe alleen milde middelen te gebruiken voor genezing, worden de concentraties zo aangepast dat het middel een efficiënte, milde werking heeft. Het voordeel van fytotherapie is dat het gebruik van planten en kruiden minder bijwerkingen heeft dan reguliere medicijnen.

Let op! Bij acute en ernstige klachten is het van belang om eerst een dierenarts te raadplegen voordat u met complementaire therapieën begint.

Fytotherapie - plantengeneeskunde - kruidengeneeskunde - Cruyd&