Boswellia (hars)

Boswellia

De tropische wierrookboom Boswellia Serrata is te vinden in de bergachtige gebieden van Centraal- en West India en Pakistan, maar ook in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In de Oudheid (750 v. Chr tot 500 n. Chr.) werd Boswellia gebruikt voor cosmetische doeleinden (verjongende gezichtsmaskers en tegen rimpels) en bij zowel de Grieken als de Romeinen werd het hars gebruikt om de Goden beter te stemmen. Hippocrates (460-377 v. C) gebruikte Boswellia om wonden te zuiveren, bij brandwonden en in zalven. In de kerken werd het hars vroeger veel toegepast bij rituelen en nog steeds gebruiken meditatie therapeuten Boswellia, in combinatie met andere kruiden en/of etherische oliën, om de geest open te zetten tijdens mediatie. In de Indiase Ayurvedische geneeskunde wordt Boswellia inwendig gebruikt bij gewrichtsontstekingen, artroseklachten, ontstekingsprocessen van spijsverteringsorganen en luchtwegen en uitwendig bij wonden, blessures en huidinfecties.

Boswelliazuren (pentacyclische triterpenen) worden beschouwd als de belangrijkste medicinale bestanddelen in de gomhars van boswellia serrata. Deze zuren hebben een krachtige ontstekingsremmende, pijnstillende en immunomodulerende werking.
Boswellia kan zowel humaan als veterinair gebruikt worden bij artrose, artritis, slijmbeurs-en peesontstekingen, chronische ontstekingsgevoelige darmziekten, luchtwegaandoeningen, blaas-en nierontstekingen, ringworm, leveraandoeningen, wondheling en het kalmeren van het zenuwstelsel

Aromatherapie | Cruyd&

Cruyd&  - Natuurgeneeskundige praktijk voor dierenCruyd&

ADRES
Kerkstraat 23A
5343 AN Westerbeek

E-MAIL
gea@cruyden.nl

TELEFOON
06 – 34049585