De natuurgeneeskundige voor dieren

De natuurgeneeskundige voor dieren

Wat veel diereneigenaren niet weten is dat er naast de dierenarts ook een natuurgeneeskundig therapeut voor dieren bestaat. Net als bij mensen zijn dieren gebaat bij een evenwichtige balans tussen lichaam, geest en ziel. Natuurgeneeskunde gaat, als complementaire geneeswijze, uit van het zelf helend vermogen van het lichaam waarbij gebruikt gemaakt wordt van natuurlijke middelen en therapieën. 

Voor de natuurgeneeskundige is ieder dier uniek. Belangrijk is om naar het dier als geheel te kijken. Tijdens het consult wordt informatie verzameld en, indien mogelijk, het dier fysiek en energetisch onderzocht, waarbij de oorzaak van de klacht en de vraag wat gezond is voor het dier- en vooral ook niet – centraal staat. Er wordt onder meer gekeken naar de voorgeschiedenis, de leefomgeving, voeding en het samenspel van lichamelijke, emotionele, geestelijke en energetische aspecten van het dier. Aan de hand hiervan wordt een behandelplan opgesteld.

In mijn praktijk kom ik regelmatig dieren tegen die, voor de eigenaar, ongewenst of afwijkend gedrag laten zien. Honden uit het asiel of het buitenland die gestrest of angstig zijn, honden die grommen of bijten als ze geaaid worden, sproeiende katten, kribbebijtende paarden, dieren die in hun eigen staart bijten of steeds hetzelfde rondje lopen. Vaak blijkt dat een fysiek of mentaal probleem de reden is voor het ongewenste of afwijkende gedrag en dat de eigenaren er niet van op de hoogte zijn.

De behandelmethoden die ik inzet zijn afgestemd op het dier, de diersoort en de specifieke wensen van de eigenaar of het dier zelf. Om het dier te ondersteunen maak ik onder meer gebruik van coaching en training, aromatherapie, celzout-therapie, bloesemtherapie, fytotherapie, gemmotherapie, homeopathie, massage, TTouch, Reiki of healing. Ook kunnen adviezen op het gebied van voeding, beweging, hersenwerk of (her)opvoeding onderdeel uitmaken van het behandelplan.

Natuurgeneeskundige therapieën kunnen reguliere therapieën ondersteunen of zelfs versterken.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op met een natuurgeneeskundig therapeut voor dieren in jouw regio.

Cruyd&
Gea Daniels, Veterinair natuurgeneeskundig therapeut gespecialiseerd in bewegingsklachten.
Lid van Natuurlijk Gezond Noord Limburg